• ökológiai művelődés

    ISMERETTERJESZTÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS

Az ÖKOLÓGIAI MŰVELŐDÉS célkitűzése a fenntarthatósággal, ökológiával kapcsolatos ismeretterjesztés, a környezettudatos életmód minél szélesebb körben való terjesztése.

EGYÜTT A FENNTARTHATÓSÁGÉRT


Meglátásunk szerint a leghatékonyabban úgy tudunk tenni a fenntartható jövőért, ha felismerjük, hogy milyen folyamatok veszélyeztetik környezetünket, és megismerjük, hogy milyen viselkedéssel tudjuk ezt a veszélyt elhárítani. Célunk, hogy a fenntarthatósági problémákat a maguk komplexitásában tárjuk az érdeklődők elé. Ebben olyan szakmai partnerek segítenek, akik a hazai tudományos élet élvonalába tartoznak.

Az alábbiakban fenntarthatósági szemléletformáló projektjeinket mutatjuk be. Ismertetjük továbbá azokat az alternatívákat, amelyek mentén az Önök szervezete is hatékonyan bekapcsolódhat az ismeretterjesztésbe.
Olyan partnerek számára nyújtunk együttműködési lehetőséget, akiknek fontos a fenntarthatóság, a tudás elterjesztése, az innováció, a munkatársak jólléte, a jövő generációjának egészséges szemlélete. Reméljük, hamarosan Önöket is partnereink között üdvözölhetjük!
 

PROJEKJTEINK

Lépnél ?

Tegyünk együtt a beporzókért. 

 

 

 

Ismertető

 

 

Lépnél ?

2020. március 10. 13:30-18:45 óra  

 

 

 

Program

 

 

VI. ÖKO SZIGET

2020. március 19-20.  

 

 

 

Program

 

 

Éltrevaló tábor

2019. július 14-20. TÁBOR 2: 2019. július 21-27. 

 

 

 

Plakát

 

 

Öko-Sziget összegzés 


Az év legnagyobb környezetvédelmi rendezvénye általános iskolásoknak

 

 

 

Összegzés

 

 

V. ÖKO-Sziget Környezetvédelmi rendezvény a Víz Világnapján 


Az év legnagyobb környezetvédelmi rendezvénye általános iskolásoknak

 

 

 

Sajtóközlemény

Plakát

ÖKO-Sziget negyedszer Fókuszban a fogyasztói szokások


Idén negyedik alkalommal - a Víz világnapjához igazodva, március 22-23-án - szervezi meg Szigetmonostor Önkormányzata, az Ökológiai Művelődés Alapítvány, valamint az Outdoor Mission Kft. az általános iskolásoknak szóló egyik legnagyobb környezetvédelmi ismeretterjesztő rendezvényt, az ÖKO-Szigetet.

Teljes sajtóközlemény

Meghívó

Plakát

Sikeres volt a harmadik ÖKO-SzigetHELYSZÍN: Szigetmonostor Klímaközpont IDŐPONT: 2017. március 21-22.
Soha annyian nem látogattak ki a Szigetmonostoron március 21-22-én, a Víz Világnapján megrendezett ÖKO-Szigetre, mint az idén: 14 település 15 iskolájából 52 osztály, csaknem 1100 diák és 70 kísérő tanár vett részt a rendezvényen. Az idei ÖKO-Sziget központi témája, a víz mellett, a biodiverzitás veszélyes mértéket öltő csökkenése volt.
 

Bővebben

 

Öko-sziget KÖRNYEZETVÉDELMI RENDEZVÉNY A VÍZ VILÁGNAPJÁNHELYSZÍN: Szigetmonostor Klímaközpont IDŐPONT: 2016. március 22-23.

 

Bővebben

 

 

A klímaváltozás kihívásaiGondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan című ismeretterjesztő kiállítás nyílt Szigetmonostor Klímaközpontjában

 

Bővebben

 

 

VÍZ VILÁGNAPJA – Szigetmonostor Faluháza, 2015. március 20-21.

 


Szigetmonostor Önkormányzata az Outdoor Mission Kft.-vel karöltve nagyszabású víz világnapi rendezvényt szervez. A kétnaposra tervezett rendezvény a vízzel kapcsolatos széleskörű ismeretterjesztést, szemlélet formálást tűzte ki célul.

 

Bővebben

 

Céges fenntarthatósági-családi nap

Egy olyan rendezvény megvalósítása, amely úgy teszi lehetővé a munkatársak és családjaik kikapcsolódását, úgy biztosít közösségteremtő élményt, hogy mindeközben a fenntarthatóság kérdéskörét is közelebb hozza a résztvevőkhöz.


 

Bővebben


 

 

Ökofeszt – Környezetvédelmi Világnap

Egy olyan esemény megvalósítása, amely a környezeti problémák megvilágítására különféle művészeti és tudományágakat hív segítségül, azokat szórakoztató és közérthető formában tárja a közönség elé egy fesztivál keretein belül.

Bővebben

 

 

 

 

Ökológiai Művelődési Ház

Egy olyan ökológiai szemlélet által vezérelt központ létrehozása, amely a helyi lakosok legszélesebb rétegének szóló közösségi élményeken keresztül kíván hatni egy fenntarthatóbb társadalmi és gazdasági berendezkedés elősegítése érdekében.

Bővebben

 

 

 

Környezetvédelmi ismeretterjesztés gyerekeknek

Olyan szemléletformáló road show megvalósítása, amely játékos foglalkozások keretében a különböző korosztályú gyerekek környezettudatosságának fejlődését segíti elő.

Bővebben

 


 

 

Vállalati önkéntes - fenntarthatósági nap

Vállalati önkéntes nap megvalósítása, amely a támogatandó ügyre fókuszálva, vagy általánosságban a fenntarthatósághoz köthetően egyben különféle környezeti, társadalmi problémákra is felhívja a figyelmet, ismereteket nyújt a résztvevők számára.

Bővebben

KAPCSOLAT


H-1088 Budapest, Múzeum u. 7. II. emelet
Kossuth Klub

Telefon: +36 1 951 7007

Lőrinczi István
Mobil: +36 30 8535 536
email: